4. kystvandring – rundt om Hammeren

Lørdag den 20. maj mødte der 8 deltagere op i Sænehavn. Lidt besværlige tilkørselsforhold, idet hjemmeværnet havde spærret en masse veje af til cykelløb.

Vi begav os så nordpå rundt om Hammeren. Strålende sol, men en del vind. Heldigvis nærmest rygvind. I løbet af 1 time væltede havgusen ind over os. Så temperaturen faldt fra 19 til 14 grader, ligesom blæsten tog til.

Alke og Lomvier ved Kongestolen - foto Jonas Halberg

Alke og Lomvier ved Kongestolen – foto Jonas Halberg

Nå, men vi så rigtig mange Alke og Lomvier – faktisk flere hundrede på vandet. Skønt syn. En del sangere underholdt os, selv om de var lidt kede af vejret. Der vrimlede ikke med sangere, som jeg havde håbet. Men der var da både Nattergal, Gærde- og Tornsanger, Gran- og Løvsanger m.v.

Vi snakkede en del om botanikken. Rigtig mange Dagpragtstjerne, Tjærenellike m.v. Bag et stort træ vest for Salomons Kapel stod der mærkværdigvis en grøn postkasse godt gemt. Naturstyrelsen havde opsat den med diverse historiske oplysninger på både dansk og tysk. Måske en slags geo-catching.

Formiddagskaffe blev indtaget i Salomons Kapel. Ederfugle og Toppede Skalleslugere på vandet. Plus en Gøg, Tornirisker osv.

Gærdesanger - foto Karen Merete Klausen

Gærdesanger – foto Karen Merete Klausen

Omkring fyret ved Bornholms nordligste punkt mødte vi en person, der vist kommer ind under kategorien “sure gamle mænd”. 69-årig lærer, der ikke havde noget godt at sige om skolen, eleverne m.v.

I Sandvig forlod 5 deltagere turen, idet de havde fået for lidt tøj med, ligesom de bor i byen. Men vi andre 3 (Inger, Erik og undertegnede) fortsatte helt til Sandkås. Her nåede vi bussen i sidste øjeblik.

En udmærket tur, hvor vejret til sidst igen var strålende sol. Måske ikke så mange fuglearter som forventet. Men pyt, vi finder nok Karmindompappen en anden dag.

5. etape af kystvandringen starter næste gang på p-pladsen i Sandkås ved sandstranden. Datoen bliver formentlig lørdag den 12. august. Vil blive annonceret i Denne Uges Bornholm (DUB) og DOFs hjemmeside.

Naturhilsen fra EILIF.