Vadefugletur

Strandhjejle - foto Mogens Kofod

Strandhjejle – foto Mogens Kofod

PĂĄ forhĂĄnd havde jeg lovet de 9 deltagere pĂĄ den 8. mĂĄnedstur, at vi ville fĂĄ mindst 10 vadefuglearter at se. Det blev faktisk til 13 – ikke dĂĄrligt pĂĄ en blæsende, men ret solrig formiddag.

Startede kl. 10.30 ved Bro Odde, hvorfra der mod vest var megen tang i flere meters bredde pĂĄ stranden. Men det bekom vadefuglene godt.

Først Alm. Ryle i et antal på mindst 20 og deriblandt 3 Krumnæbbede og 1 Lille Kobbersneppe, der ikke flyttede sig, selv om vi kun var 8 meter fra den. Lidt usædvanligt, at man kunne komme så tæt på. Et par flotte Islandske Ryler og 1 Strandskade var der også tillige med et par Strandhjejler.

Ved Salthammer Stor Præstekrave (mærkværdigvis ingen små), Mudderklire og 2 Rødben plus Hvidklire. Flere hundrede Sølvmåger, Skarver og Svartbag.

Lille Kobbersneppe - foto Mogens Kofod

Lille Kobbersneppe – foto Mogens Kofod

Ved Nexø Sydstrand Tinksmed, Svaleklire og Viber. En Fiskehejre daskede forbi plus en del ænder af forskellig slags samt få Grågæs. Vi drak kaffe i læ ved den østre gavl på det tidligere skydehus med udsigt over tusindvis af planten Kvan.

For resten – pĂĄ vej fra Snogebæk mod Nexø sĂĄ de fleste Havørn i luften højt over Hundsemyre. En gammel fugl fløj mod nordvest og ungen fra i ĂĄr mod nordøst.

Turen sluttede 12.30. Næste månedstur vil blive søndag den 4. september. Vi ses sikkert.

EILIF