MĂĄnedstur i regnvejr

Sandløber på Dueodde - foto Jonas Halberg

Sandløber pĂĄ Dueodde – foto Jonas Halberg

Heldigvis var der 7 modige sjæle, der valgte at følge mig på den 9. månedstur. Vi mødtes som sædvanligt ved p-pladsen Koldekilde i Almindingen. En pressefotograf dukkede også op (jeg havde bestilt ham), idet der skulle tages et par fotos i forbindelse med disse månedsture. Men hovedårsagen var nu Lauritz.

Han fylder nemlig 12 ĂĄr den 13. sept., og jeg havde lovet ham en lille artikel i UDELIV pĂĄ onsdag i Bornholms Tidende. Ikke fordi han har fødselsdag, men fordi han er en usædvanlig naturnørd. Han er utrolig nysgerrig og fotograferer alt – især fugle.

Vi kørte til Dueodde og fulgte gangbroen til havet – sĂĄ til højre mod lagunen. Vi sĂĄ glimt af en Vandrefalk, Stor Flagspætte, over 25 Skovpibere i luften, ligesom 15 Store Præstekraver fløj hen over os, men de landede desværre ikke i lagunen, hvor der kun var 1 Mudderklire, Skarver og over 300 mĂĄger. De fleste SølvmĂĄger. PĂĄ turen gennem klitterne kunne man ikke andet end beundre lyngen, der p.t. stĂĄr i fuld flor. Godt skoven for nogle ĂĄr siden blev fældet.

Så til Nexø Sydstrand, hvor vi det stille regnvejr spiste lidt af den medbragte mad i læ ved det tidligere skydehus. Der sås Viber, Dobbeltbekkasin, 2 Småspover, en del Gråænder og Grågæs samt Knarand.

Klokken var nu allerede 1230, så vi stoppede fugleturen, men nogle ville gerne en lille tur til Salthammer, hvor der var Mudderklire og Tinksmed, Stære og mange Hvide Vipstjerter. De gule kommer nok snart.

Fin tur selv om det regnede lidt. Det kunne have været værre ifølge meterologerne.

Næste månedstur er søndag den 2. oktober i tørvejr forhåbentlig.

Fuglehilsen fra EILIF.