Fuglestemmekursus maj 2021

En lille flok på 8 fugleinteresserede besøgte Svartingedal, Bastemose og Hasle Lystskov omkring Pyritsøen og Bagå for at lære fuglestemmer at kende.

Der lyttes efter fuglestemmer i Bastemose - foto Lene og Elna Madvig

Der lyttes efter fuglestemmer i Bastemose – foto Lene og Elna Madvig

En sådan tur giver udbytte for både begyndere såvel som øvede udi fuglestemmegenkendelse. Gentagelse er en god ting.
Turleder Kåre Kristiansen er en meget tålmodig mand, og vi hører ham igen og igen, det er en løvsanger, en munk, en gærdesmutte, en havesanger osv.

I Svartingedal hørte vi fuglestemmer højt som lavt, i Bastemose var det mere ligeud, dag tre var lidt tyndt besat med hensyn til fuglestemmer, dog viste det sig at være et rigtig godt pædagogisk træk, at de ikke sang i næbbet på hinanden. Vi kunne meget nemmere skelne den enkelte fugl fra den anden. Selv Kåre fik hørt et par for ham ukendte fuglelyde. Ved Sorthat Odde fik vi øje på en bjergand, som ikke skulle opholde sig lige der på denne årstid. De seneste 50 år er der 4 iagttagelser, der ligger senere end 19. maj, på Bornholm.

Bjergand - foto Lene og Elna Madvig

Bjergand – foto Lene og Elna Madvig

Selv om fuglene selvfølgelig havde førsteprioritet, kunne flokken pludselig blive optaget af planter, kryb og kravl.
App’en inature blev introduceret.

Der botaniseres - foto Lene og Elna Madvig

Der botaniseres – foto Lene og Elna Madvig

Vi så/hørte samlet 70 arter, især gøgen optrådte flere gange, indtil vi fandt ud af at det var en sms til en af deltagerne. Senere hørte vi også den rigtige gøg flere gange.

Tak til Kåre for tre spændende dage.

Lene Madvig/Elna Madvig