DOF tur søndag den 1. november 2020 på Nordlandet.

Eilif Bendtsen holdt den sædvanlige månedstur, denne gang til 3 forskellige steder på kysten. Det blev en tur med i alt 10 deltagere, som heldigvis slap igennem uden regnvejr, selv om skyerne hang tungt. Alle deltagere gode gamle kendinge, som hyggede sig vældigt med hinanden.

Vi startede ved Hasle Sydstrand. Her så vi en del Sølvmåger, Stormmåger og enkelte Svartbag og Hættemåger på det flade vand.

Her var der også Gråænder og flere Pibeænder. Et par Knopsvaner og adskillelige Toppede Skallesluger. Vi bevægede os sydpå langs stranden og her kom et træk Grågæs på ca. 20 stykker. Vi stoppede, for længere nede havde en lystfisker indfundet sig med sin ønskekvist. Tilbage på parkeringspladsen manglede vi halvdelen af selskabet. Da de ankom fortalte de, at de havde set en Spurvehøg jagende langs klinten meget tæt på dem.

Turen gik videre til Teglkås. Her så vi flere Store Skalleslugere, Sølvmåger og Knopsvaner. Langs kystvejen var godt med Gråænder. Over klinten jagede Gråkrager med en Musvåge. I krattet var der Rødhals, Musvit og Solsort.

Ud at vende ved Gines Minde og så ad bjergvejen opad. Her var vi heldige ikke at møde modkørende biler, for så havde vi kunne hygge os længe med at bakke! På vejen derefter en fantastisk udsigt over havet, samt en lille flok på 5 Stillits til underholdning.

Ved Næs i Allinge - foto Ole Pedersen

Ved Næs i Allinge – foto Ole Pedersen

Videre til Næs Strand i Allinge, hvor vi så kæresteparret den hvide Tamgås og Kanadagåsen. De holdt som altid tæt sammen. På billedet ser vi hvordan Eilif passer sine fugle, mens en del af selskabet er mere interesseret i, hvordan Ida uheldigvis trådte i en stor hundebæ. Vi synes selvfølgeligt, at det var meget synd for hende. Heldigvis kørte hun alene i sin bil i dag!

Eilifs megen spejden over havet gav resultat. Langt ude på havet fandt han en flok Toppet Skallesluger til os.

Ved Stranden var der Knarænder, Pibeænder og Gråænder (Rapænder som en deltager kaldte dem). Godt udtryk for en Gråand. En meget fin Hættemåge med lidt rødligt bryst blev meget beundret.

På turen så vi i alt 23 arter. Et godt resultat på en skyet efterårsdag. Det var en glimrende tur, godt planlagt og ledet af Eilif. Selskabet og tonen kan ikke være bedre.

En del af selskabet sluttede af med spisning af madpakke i Hammerhavnen.

Ole Pedersen