Ture og møder

Månedsture 2017

Fortsætter 1. søndag i hver måned kl. 10.00 med mødested i Almindingen ved Koldekilde/Segenvej/Almindingsvej kl. 10.00.

Vi samkører 2–3 timer i privatbiler til flere aktuelle fuglelokaliteter. Medbring mad og drikke til en lille hyggestund/evaluering efter turen.
Her nogle datoer i 2017:

 • 2. april
 • 7. maj
 • 4. juni, hvor der også er vandfugle/kystfugletælling (pinsedag).
 • 2. juli
 • 6. august
 • 3. september

Turleder: Eilif S. Bendtsen, mobil 23 48 80 04.

Fuglenes Dag 2016 søndag d. 29. maj

Alle er velkomne til denne store “fugledag”, som afholdes i hele Danmark.

DOF arrangerer 3 ture i den bornholmske natur:

 1. Ølene Fugletårn N
  Bemandet fugletårn fra kl. 8.00 – 11.00
  Parkering: P-plads øst for Ølenevej ved det nordlige fugletårn.
  Turledere: Helge Clausen og Else Clausen
 2. Bastemose
  Morgentur 9.00 – 11.00
  Mødested: P-plads ved Bastemose i Almindingen
  Turleder: Per Clausen Petersen
 3. Paradisbakkerne
  Aftentur 19.00 – 21.00
  Mødested: P-plads ved Klintebygaard, Lisegårdsvejen 2, 3730 Nexø.
  Turleder: Carsten Andersen

Alle turene er GRATIS.
Arrangementerne på Fuglenes Dag bliver annonceret i de lokale medier, så hold øje med disse.

Kontaktperson: My Størup, mobil 24 61 77 78

Aftenhygge med små lys ved Bastemose

Mødetid og sted: Lørdag den 24. juni kl. 18.00 ved P-pladsen ved Bastemose.

Denne tur rummer flere gode grunde til at deltage. Vi starter i det nye fugletårn. Herfra er der forhåbentlig udsigt til Lærkefalke og Rørhøge i luften og mon ikke også Tranerne kommer forbi?

Så en tur rundt om mosen i den tidlige skumring. Rørskoven er fuld af lyde fra Vandrikser, Rørsangere og –spurve, mens skoven genlyder af flere forskellige sangere og droslers smukke sang. Den Rødryggede Tornskade lader sig normalt også se på sådan en tur og fra toppen af en busk kukker Gøgen.

Vel tilbage ved P-pladen krydser vi Segenvej og begiver os til shelterpladsen ved Rundemose. Her indtager vi vores aftensmad omgivet af fuglesang og der er mulighed for at grille medbragt mad. Foreningen sørger for grillkul til bålpladsen. Efter en hyggelig stund her er mørket ved at sænke sig.

Aftenens sidste attraktion vil nu blive præsenteret af Morten Topp. Vi håber nemlig at se glødende sankthansorme som afslutning på en fin dag.
Turen forventes afsluttet kl. 21.30.

Turledere: Morten Topp Jensen og Carsten Andersen, mobil 23 44 02 56

Fugletur til Myrendal Kloster

Lørdag d. 15. juli kl. 8.00 er der tur til det ukendte Bornholm.

Vi skal besøge det forholdsvise ukendte kloster Myrendal, hvor der er tilknyttet 2 munke fra Skåne og Holland.
Mødestedet er en stor hvid gård på Maegårdsvej 2. Kør til Olsker og drej ad Dalegårdsvej, der rammer Maegårdsvej. Første gård på højre hånd er mødestedet. Her er der plads til bilparkering som det eneste sted i området.

Herfra vil vi vandre et par kilometer gennem krat og skov til klosteret, hvor vi fra kl. ca. 9.00 vil drikke den medbragte kaffe i klosterets have. Måske vi får en lille rundvisning.

Turleder: Eilif S. Bendtsen, mobil 23 48 80 04.

Øland med Klaus Malling Olsen 17. – 20. august 2017 – sæt kryds i kalenderen!

Det er endnu en gang lykkedes DOF-Bornholm at lokke Klaus Malling Olsen til at stå for et bornholmerkursus, denne gang til Øland, hvor tidspunktet tilsiger fokus på vadefugle – og ALT det andet.

Vi tager afsted fra Bornholm torsdag den 17. august med morgenfærgen kl. 6.30 og vender tilbage med ankomst søndag d. 20. august kl. 21.50.

Der ligger følgende plan: Vi kører i 2 minibusser med plads til 7 i hver. Altså i alt 14 personer, så måske vil der være rift om pladserne? (”først til mølle”).

Fra Ystad kører vi via en station i nærheden af Malmø, formentlig Hyllie st., hvor vi samler Klaus op – herefter direkte mod Øland med forventet ankomst tidligt på eftermiddagen, og så skal der ses på fugle frem til søndag ved middagstid, hvor det går tilbage mod Bornholm. Den mellemliggende plan omhandler hele Øland, alt efter vejr, vind og fugle – OG måske torsdag, men i hvert fald fredag og lørdag om aftenen vil Klaus stå for kursusgennemgang af udvalgte fugle fra dagens oplevelser. Hvis Klaus holder sin sædvanlige rytme, så regn med at sove godt…

Vi skal bo på Ottenby Vandrerhjem. Indkvarteringen vil være i 2-sengs-rum. Måske – hvis du er hurtig – kan eneværelse være en mulighed mod ekstra betaling – se nedenfor.
Pris tæt på 2600 kr., som vil inkludere transport fra Ystad til Øland, rundt på Øland og retur, 3 nætter på vandrerhjem i Ottenby på Øland i 2-sengs-værelse (medbring selv linned (kan lejes)), morgenmad og selvsmurt madpakke til frokost fredag-lørdag-søndag. Hvis du ønsker eneværelse og der stadig er ledige, vil merprisen være omkring 400 kr. i alt for de 3 overnatninger.

Ikke-inkluderet er bl.a. færge fra Rønne – Ystad og retur, mad torsdag, samt aftensmad fredag, lørdag og søndag. Aftensmaden vil være for egen regning forskellige steder på Øland, og søndag måske i nærheden af Ystad, alt afhængig af, hvor vi lige er, fugle, vejr og vind. Medbragt aftensmad vil være en mulighed, men ellers spiser vi, hvor vi finder et rimeligt spisested.

Endelig pris vil blive annonceret snarest på vores hjemmeside: www.dof-bornholm.dk.
Tilmelding foregår ved mail til Kåre Kristiansen på kkr.kkr@gmail.com, evt. på tlf. 20431205 (først til mølle-princippet), og efter bekræftelse på deltagelse, efterfølgende indbetaling på vores konto: reg. 4720 kontonr. 4720 435233.

Hvepsevågens Dag på Dueodde

Mødetid og sted: Lørdag den 2. september kl. 8.00 på den store P-plads for enden af Fyrvejen.

Den første weekend i september er kendt som ”Bivråkens Dag” i Sverige. Hundredvis af ornitologer drager sammen med lige så mange sydtrækkende Hvepsevåger til Falsterbo.

Vi gør det samme på Bornholms Falsterbo – dog i noget mindre skala! Hvis vejret arter sig, kan vi være heldige at se en del rovfugle. Foruden Hvepsevåger kunne det være Spurvehøge, Lærkefalke og Fiskeørn. Masser af svaler vil også være i luften og på stranden er der stadig en del vadefugle tilbage. Vi kigger selvfølgelig også i de lyngklædte bakker og måske er heldet med os, så vi møder en Rødstrubet Piber.

Turen afsluttes inden frokost; men er der gang i trækket, bliver vi her sikkert længere, så tag mad med for en sikkerheds skyld.

Turledere: Mogens Kofod og Carsten Andersen, mobil 23 44 02 56.