Vinterferie i Tejn?

Klik på foto og se flere billeder af hannen fra mandag den 28 feb. Foto Sune Riis Sørensen

Klik på foto og se flere billeder af hannen fra mandag den 28 feb. Foto Sune Riis Sørensen

I morges fandt Morten Bach Jørgensen og SRS en fin udfarvet vandrefalk, på sendemasten ovenfor Tejn -Skovløkken 4. Falken sås hyppigt tage flyveture ud fra sin foretrukne siddepost på toppen af masten. En enkelt gang, alarmeret af det lokale sølvmågepar, så vi et lynhurtigt dyk som under jagt men den forsvandt bag træer så vi ikke fik fornemmelse af jagtens succes.

Fuglen vente tilbage til masten og jeg nærmede mig derfor langsomt. Fuglen sad roligt og uforstyrret og på magisk vis brød solen frem og gjorde oplevelsen og synet helt perfekt. Jeg fik en stribe fotos hvor der blandt andet var bevis for nyligt bytte idet der sås blod på brystfjerene. Hvad billeder yderligere viste var at hannen nok er den han som rugede på Hammeren i 2010. Ringene på begge ben og placering heraf er nemlig lig hanfalken fra parret. Hvis man går endnu længere tilbage og ser billeder af hannen fra 2008 og 2009 vil man se at denne han tilsyneladende har lignende ringe MEN siddende omvendt samt med et andet bogstav på den brede blå ring! Så selv om de to mindede meget om hinanden var de det ikke og netop dette viser hvor varsom man skal være med at drage konklusioner hvis ID ikke kan læses helt.

Falken fra Tejn kunne ikke aflæses mht. ID der står på den brede blå ring og det kan derfor, trods lighed i farve form og placering af de to ringe desværre, ikke med 100% sikkerhed afgøres om falken er den der ynglede på Hammeren i 2010. Det til trods og kunne det meget vel være Nordbornholmske falkefar fra 2010 der sidder på masten i Tejn.