Vandrefalkenes unger er pĂĄ vingerne

Ud i verden - foto Mogens Kofod

Ud i verden - foto Mogens Kofod (klik pĂĄ billedet for at se mere)

Onsdag den 16. juni drog tre musketerer ud for at se til falkene. Det var Torben, Mogens og Christian, og da vi ankom var alt stille og roligt. Hunnen sad pĂĄ sin post, og vi sĂĄ en enkelt unge, der sad og halvsov pĂĄ redehylden. Ungerne havde fuld fjerdragt. De var nu ca 37 dage gamle og dermed flyveklare.

Pludselig kom hannen med et bytte i fangerne, og så kom der liv i ungerne, de skreg på mad. Hunnen kom og overtog byttet, og hun satte sig til at partere det, hvorefter hun fløj hen til redehylden med det. Der udbrød omgående en vild slåskamp om byttet, men lidt efter var alt roligt igen.

Ved siden af redehylden er der ligesom en lille sti, og den gik ungerne frem og tilbage på. Efter nogen tid begav en af ungerne sig ud i verden. Ved hjælp af næb og kløer og mange vingeslag, kom den op på klippehylden ovenover, og her lå åbenbart et bytte, som den fortærede. Gad vide om en snedig mor har placeret det der, for at lokke ungerne til at forlade redehylden? I hvert fald kunne den ikke kravle ned igen, og efter at have foretaget nogle flyveøvelser, lettede den og fløj 5 – 6 meter hen til en klippeblok.

SĂĄ er de pĂĄ vingerne, og vi hĂĄber pĂĄ fortsat succes i ĂĄr oven pĂĄ sidste ĂĄrs tragiske resultat.

Christian Lau