Tur ved Smaragdsøen og hvad jeg oplevede der

Rørdrum fanget i fiskesnøre - foto Vebse Madsen

Rørdrum fanget i fiskesnøre - foto Vebse Madsen

Ja nysgerrig som jeg er, kigger jeg rundt i krattet og ser pludselig noget, der hænger ned fra et træ. Hmm hvad kan det være? Ja spørgsmĂĄlene er mange i mit lille hoved, fuglebogen ligger fantastisk godt og lunt i bilen øv øv. Joeh den har en vis størrelse og længde – meget spidst næb faktisk ogsĂĄ – lidt langt, hm-hm-hm. Ja – ja sĂĄ der kun at tage billeder af dyret, hvad jeg sĂĄ gør.

Dagen gĂĄr med andre gøremĂĄl og næste aften er der tid til at kigge nærmere pĂĄ dyret der – jo-jo det er da en Rørdrum. Det er rigtigt ærgerligt – hvordan kunne den komme til at hænge der? Heldigvis havde jeg taget lidt forskellige billeder og hvad kunne man se på billedet? Jo fiskesnøre, som Rørdrummen var viklet godt og grundigt ind i – øv-øv. Trist med de fiskere, som ikke rydder op efter sig sĂĄ dyrene skal kæmpe i forsøget pĂĄ at komme fri.

Denne Rørdrum var ikke spor heldig, der var ingen i dens nærhed som kunne skære linen over. Det var helt tydeligt at den havde sultet – vejede næsten ingenting. Som om jeg ved hvad sĂĄdan en kalorius vejer? Nej – men bare en fornemmelse. Dagen efter tog vi ud og ville skære kalorius ned. Rørdrummen hang der stadig fint i vandkanten. Nu fik vi syn for sagen – jo-jo fiskelinen var grundigt viklet ind i træet, den kom ude fra vandet. Desværre kunne jeg ikke tage billeder af den, og hurtigt gik det da vi ville befri kalorius. Da der blev rørt ved grenen, ja sĂĄ røg den ned i vandet og mĂĄtte fiskes op derfra. Nu ligger den godt i en fryser her pĂĄ øen. Jeg bliver bare sĂĄdan lidt irriteret, over at fiskeren ikke bliver rydder op efter sig.

Vebse