Thorshane igen i ĂĄr

Thorshanen den 24. okt. Bemærk den undgår spejling i vandet ved at kigge lige ned gennem vandspejlet. Foto Sune Riis Sørensen

Thorshane ved salthammer. Klik pĂĄ foto for flere billeder.

Mange har de seneste dage fået en stor oplevelse med den sjældne thorshane der siden den 22 okt. 2010 har opholdt sig i det lave lave vand nær Salthammer odde ved Snogebæk. Fuglen er en ungfugl i sin første vinterdragt der ligner den voksne fugl i vinterdragt men ser man efter vil man se at de bagerste fjer lige over håndsvingfjerene (tertiærerne) er sortbrune endnu og med fine lysebrune rande omkring. Herudover har fuglen rester af brunt omkring halsen. At fuglen er en ungfugl (1k) stemmer godt overens med øvrige observationer af thorshøns i DK.

Størsteparten af de få thorshøns der trækker gennem Danmark hvert år er nemlig ungfugle og oftest er det i oktober og hen i vinteren de dukker op. Bornholm har kun sjældent besøg af thorshøns med blot 2 fugle de seneste 10 år. Sidste år kunne man fra den 3. til den 9. dec. se en thorshane ved Sorthat odde. Men denne var knap så publikumsvenlig som salthammer-fuglen i disse dage. Klik foto og se en masse flotte fotos af fuglen og vil du ikke trodse slagregn og kulde kan du i ro og mag opleve fuglen på denne lille film af fuglen fra den 24. oktober:

SRS