Syngende Perleugle en stjerneklar frostnat

Nordisk tone og stemning pĂĄ Bornholm.

Tidligere end registreret de seneste år hørtes den første syngende Perleugle en stjerneklar nat med tiltagende måne den 4. februar i år. Da de samme gunstige betingelser var tilstede næste aften tog nogle medlemmer af uglegruppen ud for at lytte flere steder samtidig. Resultatet var, at der formodentlig var hele fire syngende hanner samtidig forskellige steder, uden at alle muligheder dog er prøvet.

Frem mod og omkring fuldmåne den 15. februar har alle denne mulighed. Tag cyklen eller gå en tur ad Lindsvej i Paradisbakkerne, gennem Rø Plantage eller en af de andre Plantager eller i Almindingen. Disse steder har Uglegruppen i DOF Bornholm indtil videre opsat 53 Perleuglekasser og hvis der er en territoriehævdende han, kan han på en stille aften høres på kilometers afstand.

PĂĄ vedhæftede links kan du høre hvordan Perleuglens sang lyder, der er ogsĂĄ kald og særlige paringslyde. Det er endnu meget tidligt pĂĄ ĂĄret, sĂĄ der kan ogsĂĄ være muligheder omkring næste fuldmĂĄne. Den kan ogsĂĄ synge en aften der slet ikke er mĂĄne, men fortryllelsen er størst en mĂĄneklar aften. Hvis du hører eller ser en Perleugle mĂĄ du gerne give besked til Uglegruppen ved Hanne Tøttrup – telefon 56441158 eller pĂĄ e-mail: hanne.toettrup@c.dk

Perleugle – sang

Perleugle – kald

Perleugle – kald fra hun

Klik her for at høre mere sang og kald af Perleugler

Mogens T. Kofod