Oplev de lyse nætter i Paradisbakkerne

Det er lige nu du skal ud og opleve en fortryllende aften i Paradisbakkerne. Man kan enten parkere ved Oxemyrevej og gĂĄ ind gennem Lindsvej, eller man kan parkere ved Plantagevej og gĂĄ ind derfra.

Sommeraften pĂĄ Ă…rsdale Ret - foto Mogens Kofod

Sommeraften pĂĄ Ă…rsdale Ret - foto Mogens Kofod

Når de mange Sangdrosler drosler lidt ned ved 22-tiden, begynder Natravnene deres fantastiske snurren og samtidig tager de mange Skovsnepper til med deres knurren og pisten. Enkelte Rødhalse holder ud lidt endnu ellers er det bare Natravne og Skovsnepper. Fra skumringen begynder, er der mængder af forskellige Flagermus og Løvfrøerne bliver mere vedvarende i deres sang når det bliver mere mørkt.

Natravn - foto Carsten Andersen

Natravn - foto Carsten Andersen

Helt mørkt bliver det dog ikke en klar aften. Hvis man ikke vil ind på stierne, når der ikke er så meget lys, kan man sagtens opleve seneriet og høre det hele fra Lindsvej.

Ellers er Årsdale ret og Majdal det bedste sted, men i aftes hørte jeg også en Natravn syd for Ellesmyr i retning af Grydesø. Måske hører du også et tranepar kalde og hvem rapporterer kaldende Skovhornugleunger? de må snart være der (red. de blev hørt bl.a. af redaktøren i går aftes (8. juni) i Paradisbakkerne, sammen med 4-5 natravne).

Der er mange nye rydninger, bĂĄde i Paradisbakkerne og mange andre steder pĂĄ øen – sĂĄ der er mange fine chancer for at opleve natravnene.

GĂĄ ikke glip af denne enestĂĄende bornholmske naturoplevelse.

God tur, Mogens