Næsten to fluer med et smæk..

Lille flue syd for svenskehavnsvejen -foto SRS

Lille flue syd for svenskehavnsvejen -foto SRS

Den 20. maj gjorde jeg som sædvanlig et lille stop ved Svenskehavn på vej mod arbejde. Kort efter ankomst hører jeg fra det store krat på nordsiden af Svenskehavnsvej få men bløde smukke dalende fløjt præcis som slutningen af lille fluesnappers sang.

MEN hvorfor synger den nu kun dét og kan man bestemme den på 2-3 toner som lille flue normalt slutter med? ja det var det jeg stod og bøvlede med og fuglen var nu tavs. Jeg kiggede ca. 15 min ind i krattet uden andet end en nattergal, bogfinker og en løvsang i kikkerten. Herefter vendte jeg kikkerten mod det store krat syd for svenskehavnsvejen hvor den hyggelige Landmand Peter har sine dyr.

Den syngende fugl nord for svenskehavnsvej -foto SRS

Den syngende fugl nord for svenskehavnsvej -foto SRS

Her opdager jeg en hunfarvet (evt. 2k han) lille flue fouragerende i kirsebærtræ og altså ca. 200 meter fra første syngende fugl.

Denne fugl meldes straks ud på dofcall og omkring et minut måske to efter synger den første fugl nu igen nord for vejen. Jeg finder nu også den syngende fugl i kikkerten og denne er en 2k han. Jeg ringede straks til Peter -Landmanden ved i Svenskehavn og han når også at nyde sangen som nu er længere men stadig lyder den ligesom lidt utrænet i forhold til “normal” lille fluesnapper sang.

Desværre er der lige et par minutter hvor den teoretisk kunne have byttet plads såååhh altså 99% sikkert 2 små fluer.

Sune Riis Sørensen