Lyt efter Spurveugle

Spurveugle - foto Artur Mikolajewski

Spurveugle - foto Artur Mikolajewski

Der er i denne tid invasion af Spurveugler og der er slet ikke usandsynligt vi kunne få den at se og høre her på Bornholm.

Der har tidligere været en melding, som viste sig som noget andet, men det må slet ikke få dig til at undlade at slå alarm, hvis du hører den. Det er bare at komme ud i morgen eller aftenskumringen, eller selvfølgelig om natten. Men da det nu er mørkt snart sagt hele døgnet, skulle det være muligt for de fleste at komme ud.

Vedr. diskussion af spurveugler dette efterår anbefales dette indlæg på netfugl om kald og biotop: Netfuglforum om spurveuglekald

Principielt kan den findes overalt men mest sandsynligt i skovbryn eller lysninger, hvor den sidder og synger i serier af dompapagtige kald.
Klik pĂĄ afspilningsknappen herunder for stemme. Det sidste link er det sĂĄkaldte Skalakald som ofte bruges om efterĂĄret:

Spurveugle er kun registreret ganske få gange på Bornholm idet der foreligger fund fra Hammeren den 28. nov. 1971 af SSN og Nyker plantage den 4. april 2000 indtastet af CAn. Herudover fandtes endnu én under samme invasion den 23. april 2000 Hundsemyr af ASo og AMø.

Mogens