Medlemsaften torsdag d. 3. februar

Mine fugle - dine fugle medlemsaften 2022-02-03 - foto Henriette Tøttrup Madsen
Mine fugle – dine fugle medlemsaften 2022-02-03 – foto Henriette Tøttrup Madsen

En tæt sluttet kreds af medlemmerne i DOF Bornholm, havde en skøn og hyggelig aften med gode indslag fra andre medlemmer.
Victoria startede med at vise sine utrolig flotte billeder af såvel kendte, som sjældne fugle i ofte actionfyldte situationer. Det kunne være musvåger eller blishøns som var oppe at slås, og man kunne se de kæmpende fødder. Fantastiske billeder! Fortsæt endelig med at fotografere.

Jens Lund Hansen har været meget på Christiansø i 2021 og var den eneste heldige bornholmer som så eremitdroslen. Vi så video fra Anton Liebermanns fangst af eremitdroslen og Jens fortalte med stor indlevelse og humor om oplevelsen.

Dueodde kan bestemt ogsĂĄ noget.
Jens Christensen var megaheldig sammen med Eilif og Steffen Sommer Nielsen at se en ny art for DK og Skandinavien d. 12/9 2020. De 3 ornitologer så en fugl i modlys som lignede og opførte sig som en rovterne. Men da den så kom i medlys var den jo brun og lignede ingen af de fugle de kendte. Men det kunne kun ligne en brun sule, og det var det! Ingen af de 3 fotograferer, men ikke desto mindre ved hjælp af gode gammeldags noter i felten og en grundig beskrivelse lykkedes det at få den godkendt af SU (sjældenhedsudvalget) Flot og tillykke! Mange tak Jens, for den gode historie. Det var som at være der selv.

Efter kaffe og masser af kage blev det til lidt snak om apps.
Hanne viste hvordan QR koder kan bruges til at høre fuglestemmer fra fuglebøger.
Henriette kunne anbefale appen BirdNet til at optage og genkende fuglestemmer.

Det var rigtig dejligt at høre og se historier fra felten. Det må vi gøre igen.

Henriette