Min yndlingsfugl: Ravnen

Ravnen er så absolut topscorer hos mig, når talen falder på, hvilken fugl der virkelig kan fascinere mig. Denne musvågestore, sorte, elegante, intelligente og legesyge fugl kan forbløffe mig gang på gang. Vi har et ravnepar boende og ynglende tæt på vores bopæl og jeg har dagligt glæden af at nyde lyden og synet af vores lokale Ravne.

Ravnens enorme stemmemateriale er fantastisk og en kilde til stadig fornøjelse og vantro. Det er også muligt at kommunikere med fuglen og mange gange har jeg stået og ”snakket” med en af Ravnene, når den har siddet i toppen af en af vores store popler, hvor den skæver mistroisk ned til mig, men alligevel ikke kan lade være med at svare med sin flotte dybe basstemme eller med et overraskende ”KLONKK” for så at skifte over til en lys skurrende altstemme.

Det er for mig ganske indlysende, at Ravnen elsker sin flyveevne og sit luftrum, hvilket tydeligt udtrykker sig ved dens eventyrlige legesyge. Særligt i det tidlige forår kan jeg blive totalt opløftet når Ravnene kaster sig rundt i den mest udspekulerede luftakrobatik og jeg er sikker på, at fuglene frydefuldt nyder deres overlegenhed oppe under himlen.

At Ravnen også gennem årtusinder er blevet betragtet som en mystisk og klog fugl, blev jeg allerede som lille skoledreng grebet af, da vores historielærer kunne berette om de to Ravne, Hugin og Munin, der sad på skuldrene af Odin, hvorfra de hver morgen fløj ud i verden og vendte tilbage om aftenen med nyheder fra både guderne og menneskerne, i en moderne forståelsesramme vel nærmest en slags Facebook for Odin i en noget mere elegant udformning.
Talrige forsøg med Ravne har vist, at det er en fugl med et stort indlæringspotentiale og den behøver ikke lang tid til at gennemskue en kompliceret adgang til en godbid.

SĂĄ til alle jer fuglekiggere: NYD SYNET OG LYDEN FRA RAVNENE!!

David Nestved.