en god tur langs østkysten

Samlet ved Salthammer. Foto Mogens T. Kofod

Samlet ved Salthammer. Foto Mogens T. Kofod

Trods småregn og hård blæst fra sydøst var vi ni samlet ved Salthammer den 15. februar kl 9 til en tur langs østkystens små havne. Heldigvis var der rimeligt med fugle og ved salthammer inkl. en ordentlig samling måger der kunne studeres i teleskoperne. Både Sølvmåger, Hættemåger, Svartbage, Stormmåger, og Kaspiske Måger fik vi set og herudover store flokke af Havlitter der rastede ude på havet.

Ved næste stop i Årsdale tog regnen til men heldigvis rastede også her en masse fugle bag pynten ud for havnen og især måger kunne nærstuderes og flere flotte gamle Kaspiske Måger sås. Næste stop var Solskinsbyen Svaneke hvor navnet vitterligt gav mening, for vejret skiftede på magisk vis til sol der sammen med læ fra skoven ved fyret gjorde det rigtig fedt at være ude. Skæret ml. havnen og fyret husede godt 1000 måger og de kunne ses i super godt medlys. Håbet var at finde en Gråmåge men vi måtte nøjes men en god håndfuld Kaspiske Måger bland Sølvmågerne.

Turen sluttede i Listed hvor en kvidrende Sanglærke bød os velkommen og tak til alle fremmødte for en god tur og på gensyn næste gang.