Tur til Pyrit- Smaragd- og Safirsøen

DOF-tur til Pyrit- Smaragd- og Safirsøen – 10. jan 2009

Det relativt milde vejr havde lokket hele 22 deltagere med pĂĄ en tur til kyst, sø og skov. Dermed var et af turens delmĂĄl allerede opfyldt – nemlig tyve deltagere.

Pyritsøen scannes for spændende fugle - mon der er isfugl her? - Foto Carsten Andersen

Pyritsøen scannes for spændende fugle - mon der skulle gemme sig en isfugl her? Foto Carsten Andersen

Blandt de øvrige mĂĄl turens to ledere havde sat sig var mindst 25 turarter (ikke sĂĄ enkelt pĂĄ denne ĂĄrstid), en syngende fugl og en isfugl. MĂĄl nummer to blev ogsĂĄ til fulde opfyldt. Vi landede med 30 arter endda 20 % over mĂĄlet! Dette oven i købet uden en eneste mejse end sige en træløber. Til gengæld en fin ung isfugl ved bredden af Smaradgsøen. Alle fik set kræet – de fleste ogsĂĄ i teleskop. Den krævede dog en mĂĄlrettet indsats, men da vi kunne høre den meget af tiden, blev der arbejdet ihærdigt pĂĄ at fĂĄ denne ædelsten af en fugl at se.

Smaragdsøen eftersøges for isfugl - Foto Carsten Andersen

Smaragdsøen eftersøges for isfugl - Foto Carsten Andersen

Mærkelig nok lykkedes det til gengæld ikke at høre en syngende fugl – sĂĄ det mĂĄ vi have til gode et par uger. Blandt turens andre interessante iagttagelser kan nævnes tĂĄrnfalk, fine smĂĄ korsnæb og dompapper. En udførlig turliste kan ses pĂĄ DOFbasen som bl.a. er tilgængelig via denne hjemmeside.

Vi takker for en fin deltagelse med godt humør og tålmodighed selv i den kølige vestenvind.
Karsten Rasmussen og Carsten Andersen, turledere.