Helt oppe og ringe…

Klik pĂĽ billeder for at se billederne fra ringmĂŚrkningen

Klik pĂĽ billeder for at se billederne fra ringmĂŚrkningen

Sløruglernes generelle fremgang i Danmark er en succeshistorie og her pü vores lille dejlige ø ser vi heldigvis den samme tendens. Efter at Projekt Slørugle blev startet pü initiativ af Dansk Ornitologisk Forening omkring 1990, blev der sat et stort antal redekasser op i hele landet og ogsü pü Bornholm. Dette har, set over en lang ürrÌkke, vÌret med til at fü sløruglebestanden op. I ür er bestanden her pü øen efter to hürde vintre igen oppe pü 5-6 par og enkelte par har endog füet to kuld, noget der hos uglerne isÌr er kendt hos sløruglen.

En del af succesen er, at uglerne für fred til at yngle og har kasser til at yngle i og brakomrüder med masser af gnavere. En lille kerne af ugleelskere, kendt som uglegruppen her pü øen, gør et kÌmpe arbejde med disse seje fugle og registrerer, müler, ringmÌrker og sÌtter kasser op. Øens seneste ringmÌrkning foregik i gür og helt utroligt blev ikke mindre en SYV unger fundet i kassen. Dette er et meget højt antal unger og til sammenligning für sløruglerne i gennemsnit 4.6 unger per rede i Danmark.

Med til ringmÌrkningen var denne gang en lille gruppe helt unge fuglenørder som fik lov at opleve det hele helt tÌt pü. Frida, Pablo, Sigurd, Asger, Oline, David og Sille var meget betagede af de smü dunklumper og havde en masse gode spørgsmül til Hanne og David, der med mange ürs erfaring inden for ringmÌrkning havde en masse spÌndende historier og viden at dele. I indlÌgget her kan man se billeder fra ringmÌrkningen og nyde glÌden ved uglerne.