Fuglenes Dag

Lille korsnæb - foto Carsten Andersen

Lille korsnæb - foto Carsten Andersen

Selv om der var lovet ret dårligt vejr med regnbyger og gråvejr, ja, så mødte der 31 deltagere op til denne dag. Der var en del nye ansigter. Den 3 km lange vandretur startede fra p-pladsen ved Oksemyrevej i gråvejr med 13 graders varme.

På første del af turen gennem skoven blev der hørt mange Skovsangere. Mindst 10, men de er jo svære at optælle. Også Lille Korsnæb, Munk, Havesanger, Nattergal, Løvsanger osv. Jo, de var der næsten alle sammen. Som guide viste jeg også andet end fugle, f.eks. det gamle stenhus, der en gang i attenhundrede-og-hvidkål var opholdssted for vagtpersonale vedrørende noget, der hed optisk telegrafi. For indviklet at komme nærmere ind på her. Det flotte stenbrud blev passeret. Herfra er en del granit brudt til Amaliehaven ved Amalienborg i hovedstaden.

Nattergal - foto Carsten Andersen

Nattergal - foto Carsten Andersen

Sidste halvdel af turen i strålende sol gik gennem kornmarker, hvor sprøjtesporene blev fulgt i fuld overenstemmelse med 2 landmænd. Fedt at man sådan kan få lov til at gå tværs gennem landskabet. Det burde være mere udbredt. Der var mange Sanglærker, Gulspurve, Fasaner, syngende Gulbug og Nattergal i en lille lund. Ved Ellesgård var der observeret mange svaler af alle 3 almindelige arter, ligesom et par flotte Gravænder blev beundret.

Vi fik en hyggelig snak med bondemanden. Desværre viste Husrødstjerten sig ikke i dag, men sĂĄ kiggede vi pĂĄ flotte Gulspurve. Een af deltagerne fik set den pĂĄ meget nært hold, hørte og blev fortrolig med dens sang. Det var turens højdepunkt for hende – og hun meldte sig straks ind i vores forening.

Ved turens afslutning indtog vi formiddagskaffen under hyggelige former ved borde pĂĄ p-pladsen.Turens fugle blev mere eller mindre gennemgĂĄet, og naturvejleder Erik Lind præsenterede sin nye bog/guide pĂĄ 64 sider om Paradisbakkerne. Endnu en Fuglenes Dag var slut, og der lød herlig god kritik til undertegnede. SĂĄdan en dag er det sa…….. noget ved at være turleder!

EILIF.