Ă…rets naturoplevelser

Skarver i Hundsemyre - foto Carsten Andersen

Skarver i Hundsemyre - foto Carsten Andersen

Omkring 25 personer indfandt sig på Natur Bornholm tirsdag den 5. april kl. 1900. I ca. 2½ time fremlagde de forskellige naturforeninger arrangementer m.v. i løbet af 2010. Stenklubben viste en masse om arbejdet med at finde sten og bearbejde dem på alle mulige måder. Der var fotos fra ture, værksteder m.v. Meget interessant.

Derefter fulgte svampevennerne, der slog til lyd for en landsdækkende svampejagt på 50 udvalgte arter. Der blev vist billleder og diskuteret om spiselige og uspiselige svampe. Altid lærerigt at høre om.

Projekt Hundsemyre blev fremlagt af 2 ornitologer, der viste fotos om optælling af fugle i mosen, hvor der ikke er offentlig adgang fra 15. marts til 15. juli. Interessant at se skarver, grågæs m.fl. i og ved rederne. Flere tilhørere kunne fortælle lidt om fuglelivet i mosen, som de bor tæt på. Lidt undren over, at der var motorcykelløb tæt op ad mosen sidste lørdag. En tilhører mente dog ikke, at det havde medført problemer.

I kan bare ikke se mig! - foto Carsten Andersen

I kan bare ikke se mig! - foto Carsten Andersen

Naturung kunne oplyse, at der ikke var ret mange børn og unge med på turene. Det var mest voksne. Der blev vist fotos fra et større arrangement på Rønne Bibliotek. Opfordring til, at man tager sine børnebørn med på ture, hvoraf der er een hver måned.

Formanden for Naturhistorisk Forening oplyste, at der ikke var så meget at fortælle om i året 2010. Alt gik sin rolige gang. Medlemmerne bliver ældre og ældre. Desværre ikke mange nye i foreningen. Han var tilfreds med aftenens forløb og deltagerantallet.

I øvrigt opfordring til, at der til næste år kommer mange flere til dette interessante møde, hvor alle på en uhøjtidelig måde kan komme til orde med stort og småt.

Eilif S. Bendtsen.