Flot forårstur i vente

Nexø Sydstrand - foto Sune Riis Sørensen
Nexø Sydstrand – foto Sune Riis Sørensen

Torsdag mødes vi kl. 13 ved fugletårnet på Nexø Sydstrand.

Her kigger vi efter de sidste vadefugle på vej mod ynglepladserne nordpå. De er nu i smukkeste yngledragt og meget seværdige.

Herefter skal vi besøge et par ferskvandsområder inden turen via kirkegården går ud i det åbne terræn. På turen her er der mulighed for adskillige syngende arter. Der er nu “fuld plade” idet stort set alle vores trækfugle er vendt hjem fra vinterkvarteret. De forskellige biotoper giver da også chance for et bredt udvalg af arter.

Med lidt held vil vi også opleve lidt rovfugletræk i form af Hvepsevåger. Endelig ender vi igen på kysten hvor vi i fineste medlys vandrer tilbage til udgangspunktet. Mon ikke her også er flere gæs- og andefugle med årets afkom?

Husk at vi stadig skal færdes i grupper på under ti deltagere – så vi har sørget for ekstra turledere. Når du ankommer til det annoncerede mødested vi du blive bedt om at blive i bilen til turlederne har oversigt over deltagerantallet. Når den første gruppe er mindst 50 meter væk kan de næste forlade bilerne og starte på turen med deres vejviser. I hver gruppe skal der stadig holdes mindst en meters afstand til de andre deltagere.

Vi glæder os til at se jer til en spændende tur til syv biotoper syd for Nexø.