Vingesus over Nørreskoven

Mødetid og sted: Torsdag den 2. september kl. 17:00 på P-pladsen på Langebjergvej (nr. 15) over for feriecenteret.

På flere opfordringer gentager vi denne tur, som første gang gennemførtes for fem år siden. Området omkring Moseløkken og Nørreskoven er altid et besøg værd. Her er forskellige biotoper som flot lysåben gammel egeskov, afgræsset overdrev, småmoser, den stemningsfulde Ankermyr og en storslået udsigt fra Anebjerg. Her mødtes vores forfædre i bronzealderen for at følge solens gang. Vi kommer til at mærke historiens vingesus, når vi besøger stedets helleristninger. Flere nye er dukket op og der er ny viden om deres funktion.

Vi er i starten på efterårstrækket, så vingesus fra større fugle skal vi forhåbentlig også opleve. Hvepsevåge, Rød Glente og Spurvehøg er på vej sydover sammen med tusindvis af Bramgæs. Blandt småfuglene er både Hvid og Gul Vipstjert på træk og de raster ofte sidst på dagen i området sammen med nogle Bynkefugle. De lokale beboere som Ravn og Huldue gør sig næsten altid bemærkede.

Tag en madpakke med – så hygger vi os med at spise sammen under åben himmel. Er vinden mild, sætter vi os på en af de store cirkelrunde bænke. Hvis der er rigelig vingesus, finder vi i stedet en krog med læ.

Turen forventes afsluttet omkring solnedgang efter to-tre timer og en god travetur på små fire km i det kuperede terræn.

Turledere: John Holm og Carsten Andersen, mobil 23 44 02 56.