Tur til Nexø Havn, Jollehavn og Ferskesø

Hættemåge i Nexø Havn - foto Sune Riis Sørensen

Hættemåge i Nexø Havn – foto Sune Riis Sørensen

Vi mødes lørdag den 14. november kl. 8.30 ved det østlige hjørne af P-plads ved Netto i Nexø. Turen varer til ca. kl. 12.00.

I november er efterårets sydgående trækfugle ved at være væk, men vintergæsterne rykker ind og havne og kystnære lokaliteter er ofte gode på denne årstid. Vi går fra Netto ud til opfyldningen på havnen og retur til jollehavnen og til Ferskesø. Derefter gennem skoven til træbroen over sivskoven og retur.

Vi kan forvente store oplevelser med træk og ansamlinger af gæs som Grå-, Bram- og Blisgæs og perioden har tidligere givet Rødhalset gås. Gråsiskner, som ellers næsten udeblev i den foregående vinter, får vi forhåbentlig flere af denne vinter og måske er vi heldige med en Hvidsisken heriblandt.

Jollehavnen kan give Isfugl, masser af andefugle og måske de første Silkehaler, som ofte ankommer medio november og Ferskesø giver os måske en lille flok Skægmejser. Havnen og fyldområde tjekkes for måger og andet og vi holder godt øje med krat og buske efter sene sangere mv. (husk det var samme periode sidste år, hvor Himalayasanger blev fundet ved Snogebæk).

Vi ses derude og husk kikkert, vejrmæssig passende påklædning og godt humør.

Turledere: Lauritz Xerses Walter, Asger Røjbæk og Sune Riis Sørensen, mobil 51 90 21 42.