Tur til fjeldområderne i Jämtland, Härjedalen og Dalarna 13-23. juni 2022

Der er stadig ledige pladser til turen, så skynd jer at springe på.

Tag med DOF-Bornholm til de sydligste fjeldområder i Sverige. Set her fra Danmark er det allermest fascinerende ved de skandinaviske fjelde højfjeldsområderne over trægrænsen. Det kan faktisk opleves kun halvvejs oppe i Sverige. Man behøver ikke at tage helt til Lapland.
Gennemførelsen af turen er selvfølgelig betinget af, at der ikke opstår coronamæssige forhindringer.

Udsigt fra Hamrafjället vest for Funäsdalen, hvor vi skal bo nogle dage -  foto Jens  Christensen
Udsigt fra Hamrafjället vest for Funäsdalen, hvor vi skal bo nogle dage – foto Jens Christensen

I disse højfjeldsområder regner vi med at møde karakterarterne for fjeldet: Engpiber, Stenpikker, Gråsisken, Blåhals og Hjejle, men også mere fåtallige arter som Pomeransfugl, Lille Kjove, Fjeldvåge, Jagtfalk, Fjeldrype, Dalrype, Lapværling, Ringdrossel, Odinshane, Småspove, Tredækker og en række andre arter.
I skovene neden for højfjeldet er der gode muligheder for Lavskrige, Tretået Spætte, Vandstær, Høgeugle m.fl.
Jämtland/Härjedalen er i øvrigt også et kalkområde ligesom Øland og Gotland med en meget spændende flora med bl.a. mange orkideer. Muligvis kan vi nå at se Jämtlands landskabsblomst, Brunkulle, og måske også Fruesko.

Vi kører med tog fra Malmö til Östersund og har sovevogn med topersoners kupeer med eget toilet, når vi kører om natten.
Når man går i fjeldet, er det vigtigt med en nogenlunde god fysik. Mange af dagsturene vil være med forholdsvis stejle stigninger op mod højfjeldet, og vi vil ofte bevæge os uden for stier i klippeterræn. Vi behøver ikke at trave hurtigt, men man kan alligevel blive godt forpustet. Traveturene vil ofte være halvdagsture, og vi vil være på farten det meste af dagene.

Prisen er 7.100 kr. pr. deltager. Beløbet dækker al transport fra Malmø, indkvartering og mad (i det omfang vi køber ind til morgenmad, frokost og aftensmad). Transport fra Rønne til Malmø skal I selv sørge for. Det vil være formentlig være mest fordelagtigt med Kombardo til Kastrup og derfra til Malmø, men I hører nærmere om rejsetidspunkter og -planer på et senere tidspunkt. Max. deltagerantal: 16. Antallet kan tilpasses efter antallet af tilmeldte, så vi kan fylde én eller to minibusser.

Ledere: Jens Christensen, tlf. 61330425, og David Nestved, tlf. 23690435.

Bindende tilmelding til Jens pr. mail, jechbornholm@gmail.com, og ved at indsætte depositum på 1.000 kr. på foreningens konto, 1551-4720435233, snarest (husk jeres navn på indbetalingen). Her gælder ”først til mølle” princip. Lokale medlemmer har fortrinsret. Tilmeldingsfrist 30/4-22.
Restbetaling, 6.100 kr., skal indbetales senest 5. maj.

Jens og David.