Tur til fjeldområderne i Jämtland, Härjedalen og Dalarna 12-21. juni 2020

Tag med DOF-Bornholm til de sydligste fjeldområder i Sverige. Set her fra Danmark er det allermest fascinerende ved de skandinaviske fjelde højfjeldsområderne over trægrænsen. Det kan faktisk opleves kun halvvejs oppe i Sverige. Man behøver ikke at tage helt til Lapland.

I disse højfjeldsområder regner vi med at møde karakterarterne for fjeldet Engpiber, Stenpikker, Gråsisken, Blåhals og Hjejle, men også mere fåtallige arter som Pomeransfugl, Lille Kjove, Fjeldvåge, Jagtfalk, Fjeldrype, Dalrype, Lapværling, Ringdrossel, Odinshane, Småspove, Tredækker og en række andre arter.

I skovene neden for højfjeldet er der gode muligheder for Lavskrige, Tretået Spætte, Vandstær, Høgeugle m.fl.
Jämtland/Härjedalen er i øvrigt også et kalkområde ligesom Øland og Gotland med en meget spændende flora med bl.a. mange orkideer. Muligvis kan vi nå at se Jämtlands landskabsblomst, Brunkulle, og måske også Fruesko.

Vi flyver fra Sturup til Östersund, hvor vi lejer to minibusser, og indkvartering sker på vandrerhjem el.lign. i dobbeltværelser. Dog vil de første 3 overnatninger foregå i 4-sengs rum.

Når man går i fjeldet, er det vigtigt med en nogenlunde god fysik. Mange af dagsturene vil være med forholdsvis stejle stigninger op mod højfjeldet, og vi vil ofte bevæge os uden for stier i klippeterræn. Vi behøver ikke at trave hurtigt, men man kan alligevel blive godt forpustet. Traveturene vil ofte være halvdagsture, og vi vil være på farten det meste af dagene.

Prisen forventes at blive ca. 6700 kr. pr. deltager, men vi kan ikke sætte præcis pris på, før flybilletter og billeje er bestilt. Prisen dækker al transport fra Ystad, indkvartering og mad (i det omfang vi køber ind til morgenmad, frokost og aftensmad). Max. deltagerantal: 16.

Ledere: Jens Christensen, tlf. 61330425, og David Nestved, tlf. 23690435.

Tilmelding: Vi vil gerne gerne bestille flybilletter og biler så tidligt som muligt, og derfor vil vi gerne bede om tilmeldinger så hurtigt som muligt fra 15/9.
Tilmelding sker efter ”først til mølle”princip til Jens, jechbornholm@gmail.com.

Jens og David.