Tur til fjeldområderne i Jämtland, Härjedalen og Dalarna 11-21. juni

Axhögen i Jämtland

Axhögen i Jämtland – foto Jens Christensen

Tag med DOF-Bornholm til de sydligste fjeldområder i Sverige!

Set her fra Danmark er det allermest fascinerende ved de skandinaviske fjelde højfjeldsområderne over trægrænsen. Det kan faktisk opleves kun halvvejs oppe i Sverige. Man behøver ikke at tage helt til Lapland.

Turen var oprindeligt planlagt til at skulle foregå i 2020, men måtte udsættes p.g.a. coronarestriktioner. 14 af de oprindeligt tilmeldte har meddelt, at de gerne vil deltage i år, men der er to ledige pladser. Gennemførelsen af turen er selvfølgelig betinget af, at coronarestriktionerne ophæves/lempes.

I disse højfjeldsområder regner vi med at møde karakterarterne for fjeldet Engpiber, Stenpikker, Gråsisken, Blåhals og Hjejle, men også mere fåtallige arter som Pomeransfugl, Lille Kjove, Fjeldvåge, Jagtfalk, Fjeldrype, Dalrype, Lapværling, Ringdrossel, Odinshane, Småspove, Tredækker og en række andre arter.

I skovene neden for højfjeldet er der gode muligheder for Lavskrige, Tretået Spætte, Vandstær, Høgeugle m.fl.

Jämtland/Härjedalen er i øvrigt også et kalkområde ligesom Øland og Gotland med en meget spændende flora med bl.a. mange orkideer. Muligvis kan vi nå at se Jämtlands landskabsblomst, Brunkulle, og måske også Fruesko.

Vi kører med tog fra Malmö til Östersund og har sovevogn med topersoners kupeer med eget toilet, når vi kører om natten.

Når man går i fjeldet, er det vigtigt med en nogenlunde god fysik. Mange af dagsturene vil være med forholdsvis stejle stigninger op mod højfjeldet, og vi vil ofte bevæge os uden for stier i klippeterræn. Vi behøver ikke at trave hurtigt, men man kan alligevel blive godt forpustet. Traveturene vil ofte være halvdagsture, og vi vil være på farten det meste af dagene.

Prisen er 6600 kr. pr. deltager. Beløbet dækker al transport fra Ystad, indkvartering og mad (i det omfang vi køber ind til morgenmad, frokost og aftensmad). Max. deltagerantal: 16.

Ledere: Jens Christensen, tlf. 61330425, og David Nestved, tlf. 23690435.

Tilmelding til Jens, jechbornholm@gmail.com, snarest, og her gælder ”først til mølle”princip, og lokale medlemmer har fortrinsret.

Jens og David.