Månedstur med trækfugle

Dværgryle på Dueodde - foto Jonas Halberg

Dværgryle på Dueodde – foto Jonas Halberg

Mødetid og sted: Søndag den 4. oktober kl. 10:00 fra den sædvanlige p-plads midt i Almindingen ved krydset Almindingsvej/Segenvej.
Det er også muligt at møde op på p-pladsen ved Dueodde Fyr kl. 10:20.

Her først i oktober er luften sikkert fuld af diverse trækfugle, der skal sydpå inden vinter. Vi vil kigge lidt på disse fugle.

Vi kører direkte til Dueodde, hvor vi skal besøge den jyske ornitolog Henning Lykke Larsen (HLL), der nu for 19. år i træk er på Bornholm. Han observerer fugle hver dag i uge 39, 40 og 41 fra kl. 06:30 til kl. ca. 13:00 fra en klithøj. Her er der fin udsigt over såvel hav som land. Mange fuglearter er set herfra. Således flere tusinde ænder, gæs, rovfugle og småfugle. Det er bare at sidde og vente på, at fuglene passerer forbi. Man behøver ikke at gå og lede efter dem. De kommer helt af sig selv. Smart, ikke?

Efter omhandlede besøg går vi til havet og følger stranden mod øst til gangbroen mod Dueodde kioskerne/p-pladsen. Vi kører så til Salthammer ved Snogebæk. Her nyder vi den medbragte madpakke, mens vi evaluerer dagens begivenheder.

Turen arrangeres af DOF Bornholm. Alle er velkomne. Det er gratis at deltage i turen, der slutter kl. ca. 12:30.

Turleder: Eilif S. Bendtsen, mobil 23 48 80 04.