Hammergod fugletur

Rødstjert - foto Mogens Kofod

Rødstjert - foto Mogens Kofod (klik for flere billeder)

14 deltagere havde valgt at afsætte en formiddag til en DOF tur den halve Hammerknude rundt. Der var gæster fra Kolding og Silkeborg. Stille og roligt vandrede vi fra P-pladsen ud til Hammer Odde Fyr. Undervejs en del fuglekonger, stenpikker, rødstjert m.v. 100 meter vest for fyret viste lederen “Eilifs Plads”. Herfra en glimrende udsigt til havtræk. Det var der dog ikke noget af, men bĂĄde pibeænder, gråænder og ederfugle rastede pĂĄ vandet.

Forbi Salomons Kapel og videre op ad den stejle bjergside – sĂĄdan føltes det, men alle klarede det i fin stil. Et par rødryggede tornskader, lærke- og tĂĄrnfalk lod sig beskue. Og ved selv Hanmmer fyr 82 meter over havet holdt vi et velfortjent hvil. Under kaffedrikning var der pludselig en skrue med 10 musvĂĄger flere hundrede meter oppe. Flot syn.

Nedad forbi Hammer Sø, hvor der som sædvanligt ikke var mange fugle. I buskadset blev dog set gærdesmutte, masser af rødhalse og grå fluesnapper. Vi gik forbi, hvor bølgebadet engang lå. Nu en fin sandbadestrand.

Afslutningsvis samledes vi alle til en kort evaluering. Alle var tilfredse med de over 35 fuglearter, vi havde set på 3-timers turen. Inden vi skiltes, fik vi en snak om radiumvand, der i 20-erne og 30-erne var eftertragtet, idet vandet skulle være helbredende. Vi havde ikke tid til at finde den fine, lille sprækkedal (nær campingpladsen), hvor der en gang løb radiumvand.

EILIF.