En halv fugletur

Stenpikker - foto Mogens Kofod

Stenpikker – foto Mogens Kofod

Lørdag den 18. august kunne lederne Frank og undertegnede byde 8 personer velkommen på Svaneke Havn til en fugletur langs den flotte klippekyst. Ved Hullehavn stødte yderligere 7 personer til. Det var campinggæster, der forud havde forespurgt om deltagelse i turen.

Der blev spottet en del småfugle i krattet. Gærde-, Torn- og Løvsanger, Grå Fluesnapper m.v. I vandet Ederfugl, Gråand, Mudder- og Hvidklire. Diverse måger og mejser.

Vejret var flot med sol. Vi passerede Frenne og Kirreskær på vej mod Grisby længere mod syd. Så lidt dramatik. Jeg blev stukket af en hveps, og det var meget uheldigt, idet jeg var den eneste i flokken, der er overfølsom. Så jeg måtte straks forlade selskabet efter at have overladt guidningen til Ole Leegaard. Frank og jeg gik nu hurtigt mod Svaneke Skole, hvor Merete (deltager i turen, storløber og sygeplejerske) lidt efter samlede mig op, hvorefter vi kørte til Falck i Nexø. Ingen personer, men en tlf. direkte til 112.

Jeg sĂĄ med ambulance til Rønne Hospital – dog uden udrykning, idet jeg ikke fik de sædvanlige symptomer med ĂĄndedrætsbesvær, udslet m.v. 2 timer pĂĄ sygehuset. Jeg var igen helt ok. Blev dog irettesat lidt, idet jeg ikke bar min hvepsepen pĂĄ mig.

Nå, men fuglefolket fortsatte langs kysten og så bl.a. Rødrygget Tornskade, Stenpikker og Rødstjert. En udmærket tur med en del fugle og god snak om også planter m.v. Tak til Ole og Merete for hver deres assistancer.

Eilif