50 stk. morgenbrød til 8 personer!

Regn, regn og atter regn - arkivfoto

Regn, regn og atter regn – arkivfoto

Fuglenes Dag søndag den 26. maj 2013 startede med øsende regnvejr. 8 personer incl. undertegnede mødtes i bålhuset ved Hammersøens sydvestlige ende. Et bål blev straks tændt, hvorefter lederen fortalte lidt om den forestående tur, der måske ville blive afkortet pga. vejret.

Men da regnen på et tidspunkt tog lidt af, og der var en del syngende fugle, ja, så besluttede vi at fortsætte. Vi gik langs Hammersøens sydlige bred og videre op til fyret. Her fik vi i øvrigt et lille foredrag om fyret og områderne deromkring, idet fyrets ægtepar var med på turen.

Især var der mange syngende Havesanger og Munk. Rør-, Løv- og Tornsanger hørtes. Også Nattergal plus en enkelt Gulbug lod sig høre. I Hammerbruddet var der heldigvis 2 Baltiske Sildemåger, der ivrigt byggede rede. Vi håber der kommer unger ud af det.

Nedstigningen ved bruddet blev noget dramatisk, idet en forkert vej blev valgt. Med hiv og sving kom alle dog helskindet ned ad de slimede klippesider til bålhuset. Alle var gennemblødte, men humøret var højt.

Der var et par meget tilfredse gæster fra Sjælland og 3 lokale med på turen. DOF Bornholm kunne kun stille med Morten, Merete og mig. Må kunne gøres bedre næste år.

Alt for mange rundstykker - arkivfotoAlt for mange rundstykker - arkivfoto

Alt for mange rundstykker – arkivfoto

Efter godt halvanden times vandring gik vi ombord i de mange rundstykker. Jeg have pĂĄ forhĂĄnd bestilt 50 stk. Man er vel optimist. ForstĂĄeligt holdt regnen mange hjemme under den lune dyne. Men de gik nu alligevel glip af en fin tur i det nordbornholmske landskab.

Vi kiggede naturligvis mest pĂĄ fugle, men lidt historie om klipper, stenbrud, planter m.v. indgik ogsĂĄ i denne Fuglenes Dag, der trods annonce, avisomtale og indslag i DR P4 Bornholm ikke formĂĄede at fĂĄ folk af huse.

Bedre held næste år. We never give up!

Fugle-dryp-hilsen fra EILIF.