Bornholmske fuglelokaliteter
Kortet viser de vigtigste bornholmske fuglelokaliteter.
Hold musen over markørerne på kortet for at læse mere
- Centrum af kort
- map
-
Almindingen
Almindingen er en af Danmarks største samlede skovstrækninger. Enebærskoven, Ekkodalen og Christianshøj er gode mål for en tur i skoven.
- map
-
Bastemose
Mosen ligger i Almindingen lige på sydsiden af landevejen mellem Rønne og Svaneke. Der er en P-plads ved vejen. Herfra går en sti 100 m ned til fugletårnet, hvorfra der er en rigtig god udsigt over mosen.
- map
-
Dueodde
Dueodde er det sydligste punkt på Bornholm. Lokaliteten er Bornholms vigtigste træklokalitet om efteråret for en lang række af arter.
- map
-
Hammeren
Hammeren er Bornholms nordligste spids med et areal på ca. 400 hektar. Hammeren er fredet, og der er fri adgang til fods. Hammeren er Bornholms bedste træksted om foråret.
- map
-
Hasle Sydstrand
Hasle Sydstrand strækker sig fra havnen i Hasle og nogle kilometer syd på. Ofte god rastelokalitet forår og efterår med skarv, skalleslugere, svaner, gæs, ænder og forskellige måger og i mindre omfang vadefugle.
- map
-
Hundsemyre
Hundsemyre ligger 4 km sydvest for Nexø. Næringsrig tørvemose med mange småøer og diger. Mange ynglende andefugle, Grågås, Plettet rørvagtel og af og til Rørhøg og Pungmejse.
- map
-
Kystklipperne fra Jons Kapel til Vang
Denne kyststrækning består af 25-30 m høje og stejle klipper, der ofte står direkte ned i havet. Den stejle klippekyst er enestående for Danmark og udgør noget det nærmeste, man kan komme på et fuglefjeld i Danmark.
- map
-
Kystklipperne nedenfor Slotslyngen
25-30 m høje, stejle klipper, der går direkte ned i havet. Klipperne har mange hylder og sprækker, der gør dem velegnede som yngleplads for mange fugle. Det er en enestående flot kyststrækning og det nærmeste vi kan komme fuglefjelde i Danmark.
- map
-
Kystklipperne nord for Hammerhavnen
35-30 m høj klippestejlkyst med hylder og sprækker i klipperne, som derfor er ideel yngleplads for mange fugle. Ligesom klippestejlkysterne syd for Hammerhavnen er det det nærmeste, vi kan komme på fuglefjelde i Danmark.
- map
-
Nexø Sydstrand
Nexø Sydstrand er et lavtvandet kystområde, karakteriseret af vandrette sandstensbænke. Rastende måger og ænder ses hele året, ellers er stedet særlig kendt som en fin lokalitet for rastende vadefuge, ænder og småfuge.
- map
-
Raghammer
Militært område med en rig variation, og flere forskellige naturtyper. Små kystnære vandhuller, fyrrebeplantninger og blandet løvskov, men først og fremmest et stort lyngområde.
- map
-
Rønne Havn
Havnen dækker et stort område med mange bassiner. I vinterhalvåret raster der mange ferskvandsdykænder i havnen. Troldand er den talrigeste art med op til 2000 rastende fugle i kolde vintre.
- map
-
Salthammer
Salthammer er en kystlokalitet med en stenodde af Balkakvartsit. Odden fortsætter som rev langt ud i havet. vigtig rastelokalitet for ænder og vadefugle. Derudover raster ofte mange skarver og måger på selve odden.
- map
-
Slotslyngen
Området strækker sig fra Hammerhus i nord til Finnedalen i syd. Terrænet er stærkt kuperet med adskillige snævre sprækkedale og højere beliggende klipper.
- map
-
Spellingemose
Mosen ligger i en sprækkedal ca. 1 km syd for Rø. Næringsrig mose med store bevoksninger af tagrør, dunhammer og pilebuske. Mosen er på nord- og østside omgivet af engarealer.
- map
-
Svinemose
Skovmose med stor, sammenhængende rørskov samt tilgroede småøer og holme. Også frie vandflader med åkander. Omgivet af skov og enge.
- map
-
Udkæret
Naturgenoprettet sø beliggende umiddelbart syd for Almindingen, mellem Vestermarie og Aakirkeby. Vigtig raste- og fourageringsplads for mange ande- og vadefugle.
- map
-
Ølene
Lavvandet mose beliggende på den centrale østre del af øen. Ølene er altid et besøg værd. Er man på Bornholm i forsommeren er en tidlig morgen eller en aften et must.
Observationer fra DOF Basen
Seneste nyheder
Nyhedsarkiv
Faste sider
- Ederfuglene omkring Bornholm 2019
- Referater fra bestyrelsesmøder i DOF Bornholm
- Sommerkystfugletællinger 2012-2017
- Sommerkystfugletællinger 2012-2018
- Sommerkystfugletællinger 2012-2019
- Vilkår for aflysning og afbestilling af deltagelse i storture
- Vinterkystfugletælling 2003-2018
- Vinterkystfugletælling 2003-2019
- Vinterkystfugletælling 2003-2020
- Nyhedsmail (tilmelding og framelding)
- Ture og møder
- Turberetninger
- Guider og turbeskrivelser
- Indsigelser, høringssvar mm
- Undersøgelser-rapporter
- Aktiviteter
- Bornholmske fuglelokaliteter
- Fugle på Bornholm
- Gaddisijn
- Bliv medlem af DOF
- Grupper og udvalg
- Bestyrelse
- Bestyrelsen arbejder med …
- Vedtægter
- Referater
- Om DOF Bornholm
- Kontakt
- Gaddisijn – medlemsblade