Tur til Hallandsåsen og Hallands Väderö 3-6 juni 2010

Vandrerhjemmet i Magnarp - foto Thomas Christensen

Vandrerhjemmet i Magnarp - foto Thomas Christensen

Endelig blev det tid til, at vi skulle afsted til Hallands Väderö!

Vi samledes på Rønne Havn 16.45 og kom ombord, efter at Mogens og Merete havde meget bøvl med billetterne. Da vi kom til Ystad, fik David og Thomas hentet bilerne og kørte herefter i ca.2½ time.

Vi nåede til Magnarp, hvor vi skulle bo de næste 3 nætter, på et skønt vandrerhjem i gammel svensk stil, som lå tæt ved vandet. Vi nåede lige at gå en lille aftentur før vi gik til ro. Der fik vi set blandt andet rødben og vibe med unger. Der blev også hørt kærsanger, gulbug og nattergal.

Hallands Väderö - foto Thomas Christensen

Hallands Väderö - foto Thomas Christensen

Næste dag skulle vi Hallands Väderö, som ligger 3 km ud for Torekov. Med sine 3,1 km2 er øen den tredie største i Skåne, har været naturreservat siden 1958 og byder på meget flotte naturoplevelser. Vi sejlede derud i ombygget fiskerbåd kl. 10 og overfarten tager ca. 20 min. Vi havde så ca. 5½ time, før vi skulle tilbage med den sidste båd. På et tidspunkt delte vi os, for nogle ville gerne gå igennem bøgeskoven, som siges at være den ældste i Sverige. Træer bliver ikke fældet, døde træer får lov til at ligge og rådne til gavn for dyr og planter.

Vi så også den Engelske Kirkegård fra 1800, hvor strandvaskere blev begravet. Efter flere myggestik og med iskiosk i vente, gik turen hurtig tilbage før tid, hvor vi var heldige at komme med den sidste båd tilbage til Torekov. Der blev set bla. fiskeørn, tejst,alk, kjove, karmindompap, skeand, fjordterne, rødben + forskel. sangere, bramgæs og sæler.På vandrerhjemmet blev der serveret dejlig mad.

Hovs Haller - foto Thomas Christensen

Hovs Haller - foto Thomas Christensen

Lørdag gik turen til Hovs Haller, et skønt naturområde, hvor vi gik en god tur på stenstrand og skrænten, som andre bjerggeder.

Lørdag aften, efter et godt måltid, kørte vi til Djurholmen – et moseområde for at lytte efter natravnen. Else sagde at natravnen siger som motoren fra en gammel knallert. Medens vi ventede blev vi overfaldet af 1000 myg og kl. var ca. 22.30 før vi endelig hørte den – det var bare herligt.

Derefter gik det hjemover for det var ved at være mørkt. Der blev hørt 4 natravne, natugle, set skovsneppe, bynkefugl og der var vist også svaleklire.

Mon vi skulle være heldige at se kongeørn i Fyledalen? - foto Thomas Christensen

Mon vi skulle være heldige at se kongeørn i Fyledalen? - foto Thomas Christensen

Søndag gik det hjemad igen og vi skulle selvfølgelig også en tur i Fyledalen, som altid er et besøg værd. Her blev set en gammel kongeørn, rød glente, spætmejse med unger og 4 vildsvin på skrænten samt 5 dådyr. Der blev set-hørt 102 arter i alt.
Tak til turlederne for en dejlig tur.

Jeg vil lige benytte lejligheden, for at sige tak for hjælpen, da jeg købte mit teleskop på Øland i 2009 og tak til dem,der ventede på mig i bilen, jeg bruger det så ofte jeg kan.

Evy