Ringmærkning af vandrefalkene

Vandrefalkeunge - foto Mogens T. Kofod

Vandrefalkeunge - foto Mogens T. Kofod

Kristi Himmelfartsdag kom et par ringmærkere til Bornholm. De havde set på vejrudsigten, så de havde taget deres familier med til Bornholm, herunder lille Louisa på 3-4 år, en lille gæv pige, som man kun kunne tabe sit hjerte til.

Vi etablerede os på toppen af klipperne ved Mulekleven lige i udkanten af en sølvmågekoloni, så alle mågerne gik højlydt på vingerne. Kl. 17.49 varslede falkene, at der foregik noget usædvanligt, og umiddelbart derefter rapellede Søren Møller ned til redehylden.
De tre falkeunger blev forsigtigt transporteret op til vores lille base, og her blev de målt og vejet. Det viste sig at være to hunner og en han og de var 22 – 24 dage gamle og den ene hun vejede 967 g – ganske meget når man tager i betragtning, at en voksen hun vejer ca 1100 g.

Ungerne var ikke ubetinget tilfredse med at blive ringmærket, men lille Louisa var hele tiden på vagt og hun formanede Knud Falk om at passe på ikke at gøre ungerne fortræd, men det var tydeligt at de to ringmærkere var rutinerede, blandt andet fra flere hundrede ringmærkninger på Grønland.
Det hele var da også hurtigt overstået, og præcis en time efter at falkene observerede os første gang, kom Søren op fra redehylden, efter at han havde sat ungerne tilbage. 10 minutter senere var alt fuldstændig roligt.

Det var en rigtig god oplevelse – det var forårets højdepunkt som Torben Kure sagde.

Christian Lau