Luksusfugletur

Vadehavet - foto Han van Hoof (redaktøren havde desværre ingen Vadehavsbilleder i arkivet)

Vadehavet - foto Han van Hoof (redaktøren havde desværre ingen Vadehavsbilleder i arkivet)

Under arbejdet med at finde ud af færge-, bus- og togtider samt leje af minibusser, fik jeg pludselig en rigtig god ide, når jeg selv skal sige det. Hvorfor ikke leje en stor bus, så vi alle er samlet eet sted og kan blive kørt hele vejen fra Rønne til Ribe og retur? Så jeg kontaktede Jan Oles busser i Hasle. Han kom med et godt tilbud, så derfor kan jeg nu oplyse/opfordre fuglefolket på Bornholm følgende:

Palmesøndag den 17. april kl. 0555 (færgen vil til den tid afsejle kl. 0630 fra Rønne) mødes vi bag Rønne Velkomstcenter. Stiger pĂĄ bussen, drikker morgenkaffe – som er bestilt til alle – pĂĄ færgen. Kører over SkĂĄne, Sjælland, Fyn og Jylland. Vi ankommer kl. 1400 til det 4-stjernede Ribe Vandrerhjem, hvor vi skal indkvarteres. Ægtepar/samlever vil fĂĄ dobbeltværelser, mens alle andre mĂĄ nøjes med 4-sengs værelser for at holde prisen nede.

Oprindeligt var der kun plads til 18 i de 2 minibusser, jeg var ved at leje i Kolding, men da vi nu har en stor luksusbus til rådighed, ja, så er der faktisk plads til 50! Så mange bliver vi næppe, men p.t. har 26 tilmeldt sig. Jeg kan oplyse, at prisen pr. deltager er sat til 3.000,- kr. Umiddelbart lyder det måske lidt dyrt, men vi får meget for pengene efter min mening. Transport, logi, morgenmad 3 dage (plus morgenmad på færgen), madpakker 3 dage, aftensmad 2 dage, lokalguidning, vandretur i Ribes gader med en vægter, spise østers ude i vadehavet, se sæler og i tusindvis af fugle, bl.a. falke, ørne, gæs, ænder, vadefugle og en hel masse andre arter. Det sociale vil blive meget vigtigt. Vi plejer at hygge os gevaldigt på sådanne ture. Vi er hjemme i Rønne igen onsdag den 20. april om aftenen. Forresten er der bestilt aftensmad til alle på færgen Ystad/Rønne.

Da jeg forventer, at endnu flere vil melde sig, venter vi lidt med betalingen. Ingen må betale, før de får en besked fra mig, for de 3000,- kr. er udregnet for 28 personer. Men hvis vi bliver flere, ja, så bliver det billigere at deltage i denne fuglerejse til vadehavet, hvor vi for øvrigt især vil koncentrere os om Rømø og Mandø.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så kontakt mig på e-mail: eilif.bendtsen@gmail.com eller ring 23 48 80 04. Men det skal være inden 10. februar.

Fuglehilsen EILIF.