En cocktail af vadefugle og madpakker

Der bliver spejdet efter vadefugle

Flittige fuglekiggere på Nexø Sydstrand - foto Mogens Kofod

Mon ikke det er det eneste sted i DK, der bliver arrangeret en fugletur med madpakker en ganske almindelig torsdag eftermiddag/aften? Altså vores madpakketur til Nexø Sydstrand den 13. august. Ole Leegaard fik 21 deltagere med på turen. Han fortalte som sædvanligt en del om de fugle, vi så, men var dog lidt pessimistisk med hensyn til fuglearter og antal af samme.

Heldigvis viste der sig faktisk rigtig mange fugle på turen, der startede ved fugletårnet. Der blev straks spottet en del tinksmede og mudderklirer, ligesom der var over 100 viber. 3 flotte lille kobbersnepper var der også sammen med et par brushøns, og en deltager så en alm. ryle.
Vi bevægede os lidt mod Nexø og sĂĄ da dobbeltbekkasiner og en del ænder af racen grav-, grĂĄ-, ske-, knar- og troldænder. Og pludselig blev Ole ivrig: “Halløj, der er sørme 1 kærløber, nej, 2.” De stod side om side i medlys blot 50 meter borte. Det var vist en ny fugl for mange, og sĂĄ under sĂĄ fine forhold. Lille præstekrave var der ogsĂĄ. Og sĂĄ var vi lige ved at overse en lille ryle, der gemte sig lidt bag en sten, nemlig en temmincksryle.

Kærløbere - foto Mogens Kofod

Kærløber - foto Mogens Kofod

Vi var helt høje, da vi begav os langs kysten syd for skydebanen (der ikke mere er i brug). Vi sĂĄ hvid- og svaleklire samt rødben, sĂĄ efterhĂĄnden var der set rigtig mange arter vadefugle. Og det er jo hovedformĂĄlet med denne madpakketur. Med alle disse arter – der var ogsĂĄ hav- og splitterner – smagte maden særlig godt, tror jeg. Da vi var ved at bryde op, blev der rĂĄbt ørn! En flot fiskeørn havde valgt at flyve lige forbi os med omkring 1000 forvirrede fugle foran sig. Hovedsageligt grĂĄgæs og diverse ænder og vadefugle. Som rosinen i pølseenden var dagens sidste art en strandhjejle. Flot, flot! Mon ikke det blev til 14 vadefuglearter? Jo,Ole kunne være stolt over at være leder pĂĄ denne eftersommermadpakketur (det var et langt ord).

EILIF.